<h2>Ενοικιαζόμενα Δωμάτια - Bellair</h2><p>ΣΚΑΛΑ - ΠΑΤΜΟΣ</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.studiospatmos.com/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Απολαύστε τη διαμονή σας</h2><p>ΑΝΕΤΑ, ΚΑΘΑΡΑ, ΕΥΑΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΗΛΙΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.studiospatmos.com/more2.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Πάτμος - Το νησί της Αποκάλυψης</h2><p>ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.studiospatmos.com/more3.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Παραλίες

 

 ΠΑΤΜΟΣ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ 
 
 

Κάμπος

Στο βορειοανατολικό τμήμα τού νησιού, η παραλία τού Κάμπου είναι η πιο οργανωμένη και πολυσύχναστη τού νησιού. Με άμμο αλλά και μικρά βότσαλα κατά μήκος της, έχει καθαρά γαλαζοπράσινα και ρηχά νερά και διαθέτει εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και εκπαιδευτή. Στην γύρω περιοχή λειτουργούν ταβέρνες, καφετέριες και μπαράκια, καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενώ η περιοχή είναι προσβάσιμη τακτικώς και με την συγκοινωνία του νησιού.


Λάμπη

Πανέμορφη παραλία με κρυστάλλινα νερά στα βορειοανατολικά τού νησιού, που είναι διάσημη για τα πολύχρωμα βότσαλά της. Μάλιστα, τόσοι τα θαύμασαν και πήραν μερικά μαζί τους για ενθύμιο, που απαγορεύεται πλέον η συλλογή τους! Το τοπωνύμιο προέρχεται από το λαμπύρισμα τού ήλιου πάνω στα βότσαλα και την θάλασσα. Εξίσου πολύχρωμοι και με ενδιαφέροντα σχήματα από την διάβρωση είναι και οι βράχοι στα δεξιά τής παραλίας.
Η Λάμπη βρίσκεται 9,5χλμ. από την Σκάλα και η πρόσβαση γίνεται είτε οδικώς (με αυτοκίνητο, μηχανάκι ή ταξί) ενώ διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες, καφετέρια, αλλά και παραδοσιακό εστιατόριο που προσφέρει νοστιμιές του τόπου.


Ψιλή Άμμος

Θεωρείται από τίς πιο όμορφες παραλίες τού νησιού και, όπως υποδεικνύει το όνομά της, έχει ψιλή, χρυσή άμμο – και γαλαζοπράσινα νερά, γεγονός το οποίο τής προσδίδει μια εξωτική ομορφιά. Η πρόσβαση γίνεται είτε δια θαλάσσης (διαδρομή περίπου 45′ με καΐκια που φεύγουν καθημερινά από την Σκάλα), είτε ακολουθώντας το μονοπάτι από το Διακόφτι (πεζοπορία μισής ώρας περίπου). Έχει σκιά κάτω από τα (σχετικά λιγοστά) αλμυρίκια, ενώ τούς καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί ταβέρνα.


Γερανός

Από τίς πιο ήσυχες παραλίες, αλλά συνάμα και τις πιο αγαπητές στους αλλοδαπούς τουρίστες, ο βοτσαλωτός Γερανός με γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα τού νησιού και προστατεύεται από τα μελτέμια τού καλοκαιριού. Χωρίς ξαπλώστρες, αλλά με αρκετά αλμυρίκια για σκιά, έχει απέναντί του το μικρό νησάκι τού Αϊ-Γιώργη με την εκκλησία του που δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο και το οποίο μπορεί κάποιος κολυμπώντας να προσεγγίσει. Λειτουργεί μία ταβέρνα στην αρχή της.